25. září 2018

Bohaté investiční menu na Zonky

Lukáš Zelený

Téměř 7 milionů korun už investoři na Zonky vložili do restaurací a gastronomických zážitků našich klientů. Pomohli tak nastartovat přes 30 restaurací a především splnili sny začínajících podnikatelů.

„Od malinka nás všechny provází láska k jídlu. S mamkou jsme k sobě měly vždy hodně blízko. Skoro jako kamarádky. Děsně nás bavilo jídlo a vše, co k němu patří. Jíst ho, ale i vařit, ochutnávat, porovnávat. Maminka je do toho ještě výživová poradkyně,“ vzpomíná na začátky Zuzana z pražské rodinné restaurace Gourmet Pauza.

Především rodina a láska k jídlu pomáhá restauraci rozvíjet se i přes velkou konkurenci, kterou střed hlavního města přináší. „Můj brácha tu dělá šéfkuchaře. Další dva sourozenci ještě studují, ale ve volných chvílích nám tu pomáhají. Vždycky tu někoho z nás potkáte. Máme na to i skvělou odezvu od zákazníků. Líbí se jim, že je Gourmet Pauza rodinný podnik,“ dodává Zuzana. I Zonky pomohl restauraci v rozvoji, když jsme v rámci projektu Planeta Zonky.

Čtěte také: ,,Když v kuchyni vládnou gastroinženýrky ze Smíchova“ ⇒

,,Útulný podnik Gourmet Pauza na Lidické ulici v Praze vítá nejen hladové krky, zvědavce, nadšence neotřelého designu.“

Láskou k jídlu a vaření se před našimi investory prezentoval i Marian z Hradce Králové. „Pracoval jsem 10 let jako šéfkuchař jedné zvučné restaurace a později jsem čerpal několik let zkušeností v zahraničí. Myšlenka zkusit něco sám v gastronomii mě delší dobu lákala, ale znáte to. Než dojdete k nějakému finálnímu rozhodnutí.“

Dnes má Marian, i díky počátečnímu kapitálu od našich investorů, už tři jídelny ve východních Čechách. „Když máte zázemí a vidinu, jde to vše mnohem snadněji. Nejtěžší je udržet vysokou úroveň stravování a nezapadnout do stereotypu.“

Nejde však jen o restaurace nebo jídelny, někteří naši zákazníci jako třeba Jakub, se rozhodli rozšířit sortiment potravin na českém trhu. Láska k Itálii dovedla Jakuba k nápadu vozit do Česka potraviny z Apeninského poloostrova. „Italové si umějí jídlo užít. Právě proto jsem chtěl otevřít italské speciality v České republice. V italské kuchyni je přirozeně více zdravých olivových olejů, méně přidaného cukru. Důležitá je tradice, o kterou jsme v České republice kvůli minulému režimu bohužel přišli,“ vysvětluje majitel obchodu Food Specials svůj podnikatelský záměr.

Na tržišti se pravidelně objevují příběhy našich zákazníků, kteří si chtějí splnit svůj sen. To vše díky investorům, kterých už je na Zonky více než 21 000.

 

Sdílet článek